Tankavaaran Kultakylä

The Northern Star Rock’n Roll & Blues Night

rr-ja-blues-lapinkulta

The Northern Star Rock’n Roll & Blues Nights

Miltä kuulostaisi livemusiikki Lapin sydänmailla, kynttiläkuusien katveessa? The Northernstar Rock’n Roll & Blues nights tuo hienoja esiintyjiä erämaan reunalla sijaitsevaan kelohirsiseen ravintolaan, Wanhaan Waskoolimieheen.

23.11.2019 Päivitys: Maplracticen keikka on peruuntunut, Henna Karppinen esiintyy klo 21 alkaen. Keikka on ilmainen.

Kaamoksen alku on Lapin taianomaisinta aikaa. Piteneviä öitä värittävät taivaalla loimuavat revontulet, kun ääretön erämaa vetäytyy lepoon. Tuona aikana, marraskuun lopulla, vietetään Tankavaaran Kultakylässä Rock’n Roll & Blues nights -tapahtumaa. Urho Kekkosen kansallispuiston laidalla kohoavassa Wanhassa Waskoolimiehessä live-esiintyjät nostattavat Kultakylän tunnelman kattoon, vaikka erämaa jo uinuukin talviunta.

Vuosien mittaan tapahtumassa ovat esiintyneet muun muassa Heikki Silvennoinen, Pepe Ahlqvist ja Tuomari Nurmio.

Ravintolalla on tietenkin A-oikeudet, ja tarjolla on myös maittavia iltaherkkuja. Lisäksi Wanha Waskoolimies tarjoilee päivittäin aamupalaa, lounasta ja à la carte -ruokia. Majoittua voit mukavasti paikan päällä Kultakylässä, varaathan mökkisi tai huoneistosi etukäteen.

Kultakylästä käsin tutustut helposti myös Kultamuseoon sekä Urho Kekkosen kansallispuistoon johtaviin rengasreitteihin.

Näin saavut Tankavaaraan

Tankavaara sijaitsee E75-tien (vt. 4) varrella, Sodankylästä n. 100 km pohjoiseen ja Saariselältä n. 30 km etelään.

Lähin lentokenttä on Ivalossa, Tankavaarasta 60 km pohjoiseen. Saapuessasi julkisilla, voit lentää myös Rovaniemen lentokentälle. Sekä Ivalosta että Rovaniemeltä pääset jatkamaan matkaasi linja-autolla aina Tankavaaraan saakka. Lähin pysäkki on Tankavaaran tiehaara (Tankavaara th). Löydä bussivuorosi: Matkahuolto.fi.