Tankavaaran Kultakylä

Kullanhuuhdonnan SM- kilpailut

Oletko sinä Suomen etevin kullanhuuhtoja? Nyt se selviää!

Kullanhuuhdonnan SM-kisoissa vaskoolit viuhuvat ja Lapin puhtaat kultahiput löytävät ottajansa keskellä kauneinta pohjoisen luontoa. Mutta tiesitkö, että kisoihin voi osallistua ensikertalainenkin – vaikka sinä itse?

159

Tankavaarassa on kilpailtu kullanhuuhdonnassa vuodesta 1973. Tapahtuma on voimakkaassa kasvussa, sillä joka vuosi kullanhuuhdonta ja -kaivuu Lapin rauhaisassa luonnossa lumoaa uusia ihmisiä.

Seuraavat kilpailut:2.-3.8.2019

Nelipäiväisissä kisoissa on omat sarjat myös lapsille ja nuorille sekä metallinetsintä käyttäville. Jos kulta kiehtoo muttet itse halua vaskata, voit huutaa itsellesi kultaa Kultahuutokaupassa. Tutustu kisojen päiväohjelmaan.

Kullanhuuhdonnan SM-kisoissa naisten ja miesten sarjan voittajat saavat palkinnoiksi matkalahjakortit vuoden 2019 Kullanhuuhdonnan maailmanmestaruuskilpailuihin. Muissa sarjoissa saavat voittajat palkitaan mitalein. Lasten ja nuorten sarjassa kaikki osallistujat palkitaan.

SM-kisojen oheisohjelmaan kuuluu jokailtainen livemusiikki Bar Nuggetissa sekä lapsille järjestetyt erillisohjelmat kisapäivien aikana. Aamiaista, lounasta ja à la Carte -annoksia tarjoilee televisiostakin tuttu Wanha Waskoolimies vain muutaman askeleen päässä kisapaikalta.

Tankavaara sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston rajalla. Valikoima retkeilyreittejä johdattaa sinut lumoavan kauniiseen kansallispuistoon nauttimaan aidosta Lapin rauhasta.

Kullanhuuhdonnan MM Tankavaarassa

Vuonna 2019 Tankavaarassa mitellään kullanhuuhdonnan maailmanmestaruuskilpailuissa!

Näin saavut Tankavaaraan

Tankavaara sijaitsee E75-tien (vt. 4) varrella, Sodankylästä n. 100 km pohjoiseen ja Saariselältä n. 30 km etelään. Lähin lentokenttä on Ivalossa, Tankavaarasta 60 km pohjoiseen. Saapuessasi julkisilla, voit lentää myös Rovaniemen lentokentälle. Sekä Ivalosta että Rovaniemeltä pääset jatkamaan matkaasi linja-autolla aina Tankavaaraan saakka. Lähin pysäkki on Tankavaaran tiehaara (Tankavaara th). Löydä bussivuorosi: Matkahuolto.fi.

Tankavaaran kultakisat – Goldpanning Finnish Open at Tankavaara from inariexplorer on Vimeo.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.