Tankavaaran Kultakylä

Kullanhuuhdonnan MM-kisat Tankavaarassa vuonna 2019 | Kullanhuuhdonnan MM 2019

Kuka on maailman paras kullanhuuhtoja?

159

Tankavaaran Kultakylässä järjestetään kullanhuuhdonnan maailmanmestaruuskilpailut elokuussa 2019. Voittajille on luvassa mitalit sekä ihkaoikeaa kultaa. Myös ensikertalaiset ovat tervetulleita kisaamaan!

Kullanhuuhdonnan MM-kisat avataan 5. elokuuta 2019, ja ne jatkuvat aina 10. päivään saakka. Ennen MM-kisoja järjestetään Kullanhuuhdonnan SM-kisat 2.–3. elokuuta.

Ilmoittautuminen Kullanhuuhdonnan MM-kisoihin aukeaa vuoden 2019 alussa >>

Jokainen kisaaja saa huuhdottavakseen ämpärillisen hiekkaa, johon on kätketty kultajyväsiä. Jokaisesta hukatusta jyväsestä tulee aikasakko. Kaikki hiput nopeimmin löytänyt voittaa. Kisan finaali pidetään 10. elokuuta 2019.

159

Laajasti maailmalle levinnyt tapahtuma on alkanut Tankavaaran Kultakylästä vuonna 1977. Nyt kilpailu palaa jälleen kotiin koko maailma mukanaan samalla, kun Lapin kultaryntäyksestä tulee kuluneeksi tasan 150 vuotta. Ennen varsinaisia kisoja, 2.5. elokuuta 2019, ohjelmassa on ilmoittautuneille Kulta-Lapin historiaan tutustumista, kuten retki Ivalojoelle sekä Saamelaismuseo Siidaan Inariin. Tutustu kisojen ohjelmalehtiseen.

Majoitu ja herkuttele Tankavaarassa

MM-kisojen aikana kisa-alueella on ulkoilmaravintola, joka tarjoilee herkulliset ruuat aina aamupalasta illalliseen. Baari A-oikeuksilla huolehtii väen viihtymisestä pitkälle iltaan.

Lisäksi kisa-alueen välittömässä läheisyydessä oleva Ravintola Wanha Waskoolimies on päivittäin auki aamuyhdeksästä iltayhdeksään, ja tarjoaa niin aamupalaa, lounasta kuin à la carte -annoksiakin.

Pitkän kisapäivän ja hauskan illan jälkeen on mukava majoittua Korundi-huoneistossa tai kullankaivuuhenkeä huokuvassa mökissä, vain muutaman askeleen päässä kisa-alueelta. Varaa majapaikkasi hyvissä ajoin!

Tekemistä koko perheelle kansallispuiston kupeessa

Etkö aio osallistua kisoihin? Ei huolta, Tankavaarassa riittää tekemistä. Tutustua kannattaa Tankavaaran Kultamuseoon, joka esittelee kultaryntäysten historiaa maailmanlaajuisesti. Lisäksi lapsille on maailmanmestaruuskisojen kunniaksi luvassa pomppulinna sekä ohjattua hauskaa toimintaa. Iltaisin nautitaan tietenkin livemusiikista: Kultakylän Bar Nuggetissa esiintyy kisojen ajan joka ilta Rock & Blues -bändejä.

Tankavaara sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston rajalla, ja sen luontoreitit ovat kuin kansallispuisto pienoiskoossa. Koe aidon Lapin lumo, tulistele kuukkelit seuranasi ja näe ikiaikaiset Nattastunturit vaikkapa Jorpulipään huipulta. Tankavaaran läheisyydessä hienoja päiväretkikohteita ovat myös kuuluisa Pyhä-Nattanen sekä Tankajoki. Tiedustele näistä kohteista lisää Tankavaaran Kultakylästä.

Näin saavut Tankavaaraan

Tankavaara sijaitsee E75-tien (vt. 4) varrella, Sodankylästä n. 100 km pohjoiseen ja Saariselältä n. 30 km etelään. Lähin lentokenttä on Ivalossa, Tankavaarasta 60 km pohjoiseen. Saapuessasi julkisilla, voit lentää myös Rovaniemen lentokentälle. Sekä Ivalosta että Rovaniemeltä pääset jatkamaan matkaasi linja-autolla aina Tankavaaraan saakka. Lähin pysäkki on Tankavaaran tiehaara (Tankavaara th). Löydä bussivuorosi: Matkahuolto.fi.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.